Ελληνική ερωτική ταινία – Λεσβιακός Αύγουστος

Ελληνική ερωτική ταινία – Λεσβιακός Αύγουστος

Ο Λεσβιακός Αύγουστος είναι ερωτική, δραματική ταινία (μετέπειτα γνωστή και ως Οι λύκαινες ή Κατακραυγή) ελληνικής παραγωγής του 1974, σε σενάριο Πέτρου Αναγνωστόπουλου και σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Χριστοδούλου και Ρένα Κοσμίδου.

Υπόθεση
Ο Αλέξης (Σταύρος Φαρμάκης), ένας ζωγράφος, κάνει διακοπές σε ένα ελληνικό νησί με τη νεαρή δεύτερη γυναίκα του Έλενα (Τζοάννα Παππά) και την κόρη του, από τον πρώτο του γάμο, Χριστίνα (Ρένα Κοσμίδου). Η ερωτική σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, δεν εμποδίζει τη Χριστίνα να στραφεί και στον Κώστα (Γιώργος Χριστοδούλου), έναν παντρεμένο ψαρά, που εγκαταλείπει για χάρη της τη γυναίκα του Αγγελική (Κάτια Δανδουλάκη). Ο ζωγράφος, που αντιλαμβάνεται τη σχέση των δύο γυναικών, δηλητηριάζεται από την Έλενα, αλλά πριν πεθάνει γράφει το όνομα της δολοφόνου στον τελευταίο του πίνακα. Ο Κώστας βρίσκει τον πίνακα, αλλά μαχαιρώνεται από τη Χριστίνα, με προτροπή της μητριάς της. Θανάσιμα τραυματισμένος, εμφανίζεται στην αστυνομία και αποκαλύπτει την αλήθεια.

Διανομή Ρόλων
Σταύρος Φαρμάκης ως Αλέξης
Κάτια Δανδουλάκη ως Αγγελική
Γιώργος Χριστοδούλου ως Κώστας
Ρένα Κοσμίδου ως Χρίστινα
Τζοάννα Παππά ως Έλενα
Γιάννης Παπαθανάσης ως Νίκος
Πληροφορίες παραγωγής
Τα γυρίσματα στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας έγιναν στο Πλωμάρι και κάποια από αυτά έγιναν σε ξενοδοχείο του Μόλυβου και στις θερμές πηγές της λουτρόπολης της Θερμής ή της Γέρας.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες στις 17 Ιουλίου 1974, έκοψε 56.973 εισιτήρια και ήρθε στην 9η θέση από τις 47 ταινίες αυτής της περιόδου.

2108 views

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *